Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
(1)
Autor
Floriańczyk Barbara (tłumaczka)
(1)
Thönges Heinrich
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Likiery
(1)
Soki
(1)
Wino
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
(Zrób to Sam)
Jak zrobić dobry sok na podwieczorek i na zimę: na zimno, po zamrożeniu czy na gorąco? Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek. Jak zrobić pyszne domowe wino owocowe: z jakich owoców wino będzie najlepsze, jak otrzymać moszcz, jak obserwować i oceniać kolejne etapy i przebieg fermentacji, kiedy zakończyć proces, jak zlewać i przechowywać gotowe wino? Sposoby przygotowania octu z win owocowych. A na deser sztuka przygotowania likierów owocowych: z czego można zrobić likier, jakie dodatki warto dodać, jaki proces wyrobu likieru wybrać: z soków owocowych, nastawiane, z fermentacji owoców czy z wina owocowego. [www.multicobooks.pl, 2015]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5 - 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej